Bijscholen was nog nooit zo leuk!

Nieuws

 • Goedkeuring bij Alimento

  Sinds enkele weken hebben wij goedkeuring gekregen om gebruik te maken van het platform van Alimento en de subsidies die hiermee gepaard gaan. Alimento groepeert sectorale diensten voor voedingsbedrijven, hun werknemers, bakkers en onderwijs. Je kan bij hen terecht voor opleidingen, personeels- en organisatieadvies, financiële voordelen en aanvullend pensioen. 

  /

  Als chauffeur van voeding en voedsel maakt u kans om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning voor uw te volgen opleidingen in de Code-95. Niet alleen voor de opleidingen nascholing code-95 kan dit interessant zijn, maar ook voor allerhande opleidingen die u kunnen helpen om uw taak als werknemer kwalitatiever uit te voeren. Neem zeker eens een kijkje op hun website via www.alimento.be.

  hebt u vragen in rond het bekomen van deze tegemoetkoming of vraagt u zich af of u in aanmerking komt, neem dat zeker contact met ons op via info@velgio.be. 

   

  • Bericht geplaatst op zaterdag 20 november 2021
 • De Transport & Logistieke beurs was een succes!

  What a blast!

  Met veel trots delen wij mee dat onze deelname aan de Tranport & Logistieke beurs een succes was dit jaar. Niet alleen omdat we veel beweging hebben gehad in onze stand en omdat klanten en partners ons zijn komen bezoeken, maar vooral omdat onze instructeurs zich zijn komen helpen om van de groei van Velgio te ondersteunen! 

   

  Verloop van onze beurs

  Het opbouwen van onze stand, als deelnemer met groen achter onze oren, liep niet 100% als verwacht. Redelijk wat zaken die wij besteld hadden via de organisatie waren nog niet aangekomen en dat bracht onze planning wat in de war. Al bij al in het goed gekomen en zijn wij met een gerust hart aan de beurs kunnen starten. 

  Vele van onze klanten hebben onze beursstand bezocht en hebben een glas cava, een pintje of een koffietje gedronken. Klanten zoals Rosantra, Schmidt Belgium, Willy Naessens, PW Goossens,... hebben ons een bezoek gebracht en dat waarderen wij enorm!

   

  Goed nieuws!

  We hebben onszelf reeds ingeschreven als standhouder van de Transport & Logistieke beurs 2022 (Gent) en 2023 (Antwerpen). Hier gaan we onze stand ook iets vergroten en in een andere hal staan tussen de transport en logistieke bedrijven. Hou zeker onze website en sociale media in de gaten wanneer het zover is om een gratis inkomticket te claimen.

  • Bericht geplaatst op zaterdag 13 november 2021
 • Nieuwe module - ADR met examen

  Goed nieuws!

  Sinds enkele weken heeft Velgio de goedkeuring van de overheid om ADR opleidingen te geven voor iedereen die zijn ADR certificaat moet behalen. Dit niet enkel voor chauffeurs die hun Code-95 moeten halen, maar ook voor iedereen die het ADR examen hoort af te leggen om professionele activiteiten te kunnen voortzetten.

  Voor de code 95 werkt het als volgt: als u een bewijs van vakbekwaamheid hebt, moet u om de 5 jaar nascholing (35 uren) volgen bij een erkend opleidingscentrum om het bewijs (code 95 op het rijbewijs) te behouden. Daarbij moet u voor elk thema minstens 1 module volgen en moet u minstens 1 module volgen met 3 uur achter het stuur. Ook de opleidingen over het vervoer van gevaarlijke goederen kunnen in rekening genomen worden, voor 7 of 14 kredietpunten. Dat geldt voor opleidingen die vanaf 22 augustus 2020 worden gevolgd.

  Opleidingen Punten
  Initiële opleiding categorie I: basiscursus transport van colli van minimaal 18 leseenheden van 45' + praktische opleiding 14
  Initiële opleiding categorie I + initiële opleiding categorie II: basiscursus transport colli van minimaal 18 leseenheden van 45' + praktische opleiding + tanktransport van minimaal 12 leseenheden van 45' 14
  Initiële opleiding categorie II: tanktransport van minimaal 12 leseenheden van 45' (voor deze opleiding dient u reeds in het bezit te zijn van opleidingscertificaat categorie I) 7
  Initiële opleiding categorie IV: basiscursus voor het vervoer van vloeibare brandstoffen van minimaal 16 leseenheden van 45' + praktische opleiding 14
  Bijscholing opleiding categorie I: bijscholing transport van colli van minimaal 16 leseenheden van 45' 7
  Bijscholing opleiding categorie I + bijscholing opleiding categorie II: bijscholing transport van colli van minimaal 16 leseenheden van 45' + bijscholing tanktransport van 4 leseenheden van 45' 14
  Bijscholing opleiding categorie IV: bijscholing voor het vervoer van vloeibare brandstoffen van minimaal 16 leseenheden van 45' 7
  Bijscholing opleiding categorie I (gelijk of meer dan 14 uur): bijscholing transport van colli van minimaal 19 leseenheden van 45' 14
  Bijscholing opleiding categorie IV (gelijk of meer dan 14 uur): bijscholing voor het vervoer van vloeibare brandstoffen van minimaal 19 leseenheden van 45' 14
  Bijscholing opleiding categorie I + initiële opleiding categorie II: bijscholing transport van colli van minimaal 16 leseenheden van 45' + basiscursus tanktransport van minimaal 12 leseenheden van 45' 14

  Moet u nog ADR volgen? Vraag dan zeker naar de data, ze staan nog niet op de kalender maar de momenten liggen reeds vast!

  • Bericht geplaatst op zaterdag 31 juli 2021
 • We staan in het magazine Transport Management

  Vanaf deze maand (April 2021) staan wij in het magazine van Transportmedia! We hebben deze advertentie laten ontwerpen door Mathilde Coppen, freelance grafisch ontwerpster. We zijn heel tevreden met het eindresultaat en zien deze advertentie ook als een mijlpaal voor Velgio als opleidingscentrum in de Code-95! Dit magazine is beschikbaar in het Frans en het Nederlands en wordt gelezen door vele logistiek en supply chain managers in ons land.

  Heb je onze advertentie gezien? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de pagina ervoor. Je zal een artikel over ladingzekering terugvinden waar onze freelance instructeur een interview gaf!

  /

  • Bericht geplaatst op dinsdag 4 mei 2021
 • Ons E-learning platform is in de maak!

  /

  In lijn met Europese richtlijnen zal het binnenkort in België/Vlaanderen ook mogelijk zijn om onderdelen van de code 95 online te volgen. Voorlopig is de officiële datum van de in werking treden van deze aanpassing nog niet gekend, maar we weten dat het eraan zit te komen. Daarom is Velgio ook proactief bezig met het ontwikkelen van ons "in-house" e-learning platform.

  Hetgeen wat we momenteel met zekerheid kunne zeggen is dat:

  • De modulde waar e-learning kan, zal opgesplitst worden in een klassikaal en online onderdeel. Nooit zal een volledige module 100 % in de vorm van e-learning worden gegeven.
  • In een cyclus van 35 uur mag er maximum 12 uur via e-learning gevolgd worden.

  We houden jullie op de hoogte!

  • Bericht geplaatst op vrijdag 9 april 2021