Bijscholen was nog nooit zo leuk!

Nieuws

 • Wij helpen onze klanten een handje met het burgerprofiel!

  Vanaf het moment dat de Vlaamse overheid het Burgerprofiel introduceerde aan haar burger ontvangen wij, als opleidingscentrum in de Code-95, frequent vragen over het opzoeken van de nascholing code 95 op dit online platform. Om het onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we een korte instructievideo in elkaar gestoken die stap per stap toelicht hoe je van de website van de Vlaamse overheid tot aan de nog te volgen nascholing komt.

  Neem zeker ook eens een kijkje als je het zelf nog lastig hebt met het opzoeken van de code 95 op je rijbewijs!

  Heeft deze video jou verdergeholpen? Ontdek je net dat je nog nascholing code95 moet volgen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze kalender en schrijf je in!

  • Bericht geplaatst op dinsdag 16 maart 2021
 • Meewerken afstandscampagne Truckveilig

  Trots!

  In het kader van de afstandscampagne hebben 2 van onze zelfstandige instructeurs zich ingeschreven om mee te werken aan het veiliger maken van onze Vlaamse wegen. Maar ze waren niet alleen, 11 andere vakmensen hebben zich uitgeproken over het belang van het afstand houden in het verkeer.

  /

  Waarom moeten we volgens Truckbeilig afstandhouden? Wel, je moet weten dat je in alle omstandigheden moet kunnen stoppen voor een hindernis of als je voorligger een noodstop maakt. Ook is je stopafstand afhankelijk van je reactietijd, je geladen gewicht en de staat van je remmen, wegdek en banden.

  /

  Het advies van onze instructeurs moet elke chauffeur zeker ten harte nemen. Neem ook zeker eens een kijkje op de website van Truckveilig en bekijke de campagne eens, het kan een groot verschil maken!

  Het velgio-team

  • Bericht geplaatst op vrijdag 26 februari 2021
 • Nieuwe Module - Brandpreventie en bestrijding voor professionele chauffeurs C/E & D/E

  Enkele weken geleden gaven we deze nieuwe module uit Categorie 3 van de nascholing Code 95 in Aarschot.

  Het risico van een brand schuilt vaak in een klein hoekje. Vrachtwagens en autocars/bussen zijn hierop geen uitzondering. Denk maar aaan een brandbare lading, oververhitte remmen of een motorbrand. Een kleine brand kan gelukkig nog vaak in de kiem gesmoord worden door snel en adequaat in te grijpen!

  Deelnemers verwerven kennis van:

  • Het onstaan en de risico's van een brand bij grote voertuigen;
  • het inschatten en beoordelen van het gevaar bij brand;
  • op en veilige manier een brand benaderen en blussen met de aanwezige blusmiddelen;
  • het veilig evacueren en de eerste zorgen toedienen.

  /

  Bedrijven kunnen genieten van 20 of 30% subsidie met toepassing van de KMO-portefeuille. Opleiding erkend door het Vlaams Opleidings Verlof (VOV).

  Voor het gebruik van het blusmateriaal wordt er een meerprijs van €25,-excl. gerekend (reeds in de prijs inbegrepen). Wenst u meer informatie of een offerte op maat van uw bedrijf? Neem contact op met Velgio , telefonisch 0487/60 07 05 of per mail info@velgio.be.

  • Bericht geplaatst op vrijdag 29 januari 2021
 • Een gezond 2021!

  We wensen al onze klanten en medewerkers een positief en gezond 2021!

  Het Velgio - team

  /

  • Bericht geplaatst op vrijdag 1 januari 2021
 • Coronamaatregelen van 30 Oktober 2020

  /

  Ter bestrijding van het COVID 19 virus hebben de overheden gisteren (1/11/2020) besloten om ook alle opleidingen (theorie + praktijk) in het kader van de Code 95 / vakbekwaamheid vanaf 2 November 2020 op te schorten.

  Bijgevolg zijn we genoodzaakt alle geplande opleidingen alvast te annuleren tot en met 13 December 2020.

  Velgio gaat alles in het werk stellen om alle opleidingen opnieuw in te plannen. We nemen hierover in de loop van de volgende dagen/weken contact op met u.

  Bij vragen of onduidelijkheden mag u ons altijd contacteren via info@velgio.be of op 0487 600 705.

  Bedankt voor uw begrip en hou het gezond !

  Het Velgio Team

  • Bericht geplaatst op zondag 1 november 2020