Bijscholen was nog nooit zo leuk!
 • Goedkeuring bij Alimento

  Sinds enkele weken hebben wij goedkeuring gekregen om gebruik te maken van het platform van Alimento en de subsidies die hiermee gepaard gaan. Alimento groepeert sectorale diensten voor voedingsbedrijven, hun werknemers, bakkers en onderwijs. Je kan bij hen terecht voor opleidingen, personeels- en organisatieadvies, financiële voordelen en aanvullend pensioen. 

  /

  Als chauffeur van voeding en voedsel maakt u kans om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning voor uw te volgen opleidingen in de Code-95. Niet alleen voor de opleidingen nascholing code-95 kan dit interessant zijn, maar ook voor allerhande opleidingen die u kunnen helpen om uw taak als werknemer kwalitatiever uit te voeren. Neem zeker eens een kijkje op hun website via www.alimento.be.

  hebt u vragen in rond het bekomen van deze tegemoetkoming of vraagt u zich af of u in aanmerking komt, neem dat zeker contact met ons op via info@velgio.be. 

   

  • Bericht geplaatst op zaterdag 20 november 2021

Wie zijn wij?

VELGIO is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal zelfstandige docenten uit allerhande vakgebieden die gerelateerd zijn aan transport en logistiek.

Deze docenten en instructeurs zijn mensen met jarenlange ervaring in hun domein, mensen die zich bovendien zelf voortdurend bijscholen en die allemaal met één voet staan in de wereld van de vrachtwagen, het vervoer, de autocarsector, de rijscholen, de logistiek, de gevaarlijke stoffen,... met andere woorden: alles wat rijdt zit in hun interessesfeer!

Onze docenten hebben bovendien allemaal vele jaren ervaring met het geven van opleidingen aan volwassenen. Ze weten als geen ander hoe ze een groep mensen moeten boeien. Een opleiding bij VELGIO is niet alleen leerrijk, maar iedereen zal bij het einde van de dag kunnen besluiten dat er op een leuke en interactieve manier les gegeven werd.

Wij zijn continu bezig met het ontwerpen van nieuwe modules, het updaten van bestaande cursussen en zoeken voor uw chauffeurs de meest boeiende onderwerpen die ze in hun dagelijkse realiteit kunnen toepassen.

Binnen de grenzen van de wetgeving zijn wij altijd bereid om modules op maat van uw bedrijf te ontwerpen.

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid die Vlaamse kmo’s moet ondersteunen. Via de kmo portefeuille zijn er subsidies mogelijk voor opleiding, advies, strategisch advies, advies internationaal ondernemen en technologieverkenning die worden ingekocht bij erkende dienstverleners.

VELGIO is erkend als dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Ons erkenningsnummer is DV.O221095

Sociaal Fonds Transport en Logistiek

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek kent jaarlijks aan elke bedrijf uit de sector een opleidingsbudget toe om opleidingen voor de arbeiders in het bedrijf te bekostigen.

Vlaams Opleidingsverlof

VELGIO heeft een erkenning voor het toekennen van Vlaams Opleidingsverlof voor een pakket van 35 uren nascholing code 95 onder het nummer OBD-0000795. Meer informatie vindt u op de website van de Vlaamse Overheid.

Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid

VELGIO verkreeg een erkenning door Constructiv. Hierdoor kunnen werknemers uit de bouwsector subsidies ontvangen voor het volgen van opleidingen.

Wij kunnen u begeleiden bij het bekomen van diverse subsidies.

Alimento

VELGIO heeft een goedkeuring van Alimento om opleidingen in de code 95 te voorzien voor transport bedrijven in de voeder en voeding sector. Dit houdt in dat door opleiding te volgend bij Velgio, de chauffeur in deze sector kans maakt om recht te hebben op financiële tegemoetkomingen. Meer informatie? Stuur ons zeker een mailtje of kijk op de website van Alimento.

Fedoc95

VELGIO is lid van Fedoc95, de vereniging van erkende nascholingscentra. Fedoc95 is het aanspreekpunt dat de belangen van de nascholingscentra en van hun klanten verdedigt bij de Vlaamse Overheid. Fedoc95 ijvert voor hoge kwaliteitseisen bij haar leden.

Eventuele opmerkingen en/of klachten kunnen rechtstreeks aan hen gericht worden.

Truck veilig

Het TRUCKVEILIG charter ondersteunt bedrijven, overheden, organisaties en vrachtwagenbestuurders die zich inzetten voor veiliger verkeer. Wie het TRUCKVEILIG charter tekent, engageert zich om minimaal 7 zelfgekozen actiepunten na te komen. Want als iedereen tekent voor het leven, wordt het een stuk veiliger op de weg.