Bijscholen was nog nooit zo leuk!

14. Eco Drive - Theorie + 3 uur individueel achter het stuur (CAT 1)

In deze cursus leggen we de chauffeurs uit op welke manieren de kosten van een transportbedrijf gereduceerd kunnen worden zonder onrealistische maatregelen te nemen.

Opvolging van chauffeurs na deze module wijst uit dat het gemiddelde verbruik met ongeveer 6% daalde. Dit betekent voor een transportfirma op jaarbasis een besparing van meer dan 2000 euro per voertuig aan brandstofkosten!!!

 

Doelgroep

Alle professionele bestuurders van voertuigen van groep C en D

Doelstelling

Deelnemers verwerven kennis van: de laatste wijzigingen in het verkeersreglement en een opfrissing van de belangrijkste verkeersregels voor groep C en D, het correct invullen van het aanrijdingsformulier.

Inhoud

De theoretische module duurt een halve dag en behandelt het optimaliseren van het brandstofverbruik door het aanleren van:

- verschil tussen en gebruik van koppel en vermogen van een motor

- correct gebruiken van remmen, remvertragers en de combinatie van beiden

- goed onderhoud van het voertuig

Daarna gaan we de openbare weg op. Tijdens deze rit van 3 uur wordt een milieuvriendelijk en economisch rijgedrag aangeleerd, met aandacht voor alle onderwerpen die tijdens de theorie besproken zijn.

Praktijk moment is 3 uur individueel en is op een later moment en af te spreken met de instructeur. Neem hiervoor contact op via info@velgio.be.

Erkenning

De module is erkend door MOW Vlaanderen in het kader van nascholing voor beroepschauffeurs van groep C of D (7 kredietpunten). De module valt onder onderwerp (1) Nascholing in rationeel rijden.

Praktisch

1-daagse training van 7 uur (max. 20 kandidaten per sessie) – opleiding mogelijk in 2 halve dagen (of avonden) van 3,5 uur. Op aanvraag zijn ook in-company opleidingen mogelijk. Bedrijven kunnen genieten van 30 of 40% subsidie met toepassing van de KMO-portefeuille. Opleiding erkend door het Betaald Educatief Verlof (BEV).

Wenst u meer informatie of een offerte? Neem contact op met Velgio Opleidingen, telefonisch 0487/600 705 of per mail info@velgio.be.